Truca'ns:  0034-690691424

ES | CAT | EN 

Pas

El Rottweiler

 

CRIA SELECTIVA | LINIES DE BELLESA | LINIES DE TREBALL

Orígen del Rottweiler

El Rottweiler sense cap dubte és una de les races més antigues de pasturatge. Una agrupació de diverses aptituds el converteixen en un gos de protecció amb la capacitat de treballar tot tipus de bestiar en una gran varietat de climatologies. A més, aquest cúmul de múltiples facetes el converteixen en una de les races més versàtils que en els últims temps s'ha utilitzat per a diverses funcionalitats, com ara gos de rescat, gos policia o de protecció.

 

L'origen del Rottweiler es remunta al temps dels romans. La legió romana viatjava amb gossos de treball per reunir el bestiar i així poder alimentar l'exèrcit. Els principals antecessors dels primers Rottweiler, es pensa que van ser aquests mateixos, els gossos de pasturatge de l'Impero Romà. Aquests gossos van arribar amb els romans més enllà de les regions alpines, on conduïen el bestiar i servien de protecció per a la gent.

 

La regió actual de Rottweil, a Alemanya, és la que dóna origen al seu nom, i és aquí on aquests exemplars es van creuar amb els gossos nadius, dels quals va sorgir el Rottweiler. Des d'aquell moment la funció principal d'aquests gossos, va ser la de cuidar i conduir el bestiar major i alhora la de brindar protecció al seu amo i les seves possessions. El seu nom original "gos de carnisser de Rottweil" o "Metzgerhund", ho va rebre de l'antiga ciutat imperial de Rottweil. Els carnissers de Rottweil ho criaven exclusivament per a la seva funció de rendiment i utilitat. Amb l'esdevenir dels anys, es va transformar en una de les millors races de protecció.

 

Rottweil es va convertir en una regió molt important de bestiar, i els descendents dels gossos de pasturatge romans van demostrar la seva vàlua en la conducció i protecció del bestiar boví davant dels lladres i els animals salvatges. Eren utilitzats pels carnissers quan es traslladaven entre els mercats durant l'Edat Mitjana, per protegir les borses de diners que usualment eren lligades als seus colls. A conseqüència de l'arribada del ferrocarril, tot això va canviar i la raça va distribuir tant que va arribar fins a la vora de l'extinció.

 

A principis del segle XX es van començar a buscar races, que fossin vàlides per exercir funcions de servei com a gos policia. El Rottweiler va ser provat satisfactòriament i va demostrar que serà perfecte per exercir tasques de gos policia. El seu caràcter fort i enèrgic, juntament amb la seva potència i la seva gran musculatura infonien temor i respecte allà on fos. Amb la qual cosa el 1910 va rebre el nomenament oficial com a gos de policia.

 

A causa de la gran demanda de gossos policia durant la Primera Guerra Mundial va haver-hi un ressorgir en l'interès del Rottweiler. Durant la Primera i la Segona Guerra Mundial el Rottweiler va exercir diversos rols ja que van ser posats en servei com a gossos missatgers i gossos per al lliurament d'explosius en territoris enemics, gossos rasteradors, i gossos de guàrdia.

 

El 13 de gener de 1907 es va fundar el primer club de Rottweiler a Heidelberg, Alemanya, va ser el denominat Deutscher Rottweiler-Klub (DRK, Alemany Rottweiler Club), tot seguit, concretament el 27 d'abril de 1907 es va crear la Süddeutscher Rott (SDRK, Club Rottweiler del sud d'Alemanya), que més tard es va convertir a l'IRK (Internacional Rottweiler Club). El DRK va comptar amb uns 500 rottweilers, i l'SDRK amb uns 3000. Els seus objectius eren ben diferents, el DRK estava destinat a produir gossos de treball sense destacar la morfologia del Rottweiler.

 

Temps després el 1921, tots dos clubs es van unficar per formar el que avui coneixem com el Allgemeiner Deutscher Rottweiler Klub (ADRK, Club Alemany de Rottweiler). El 27 de gener de 1924 es va formalitzar la fusió al registre oficial de clubs i associacions al tribunal de Stuttgart. Actualment l'ADRK està reconegut mundialment com el club d'origen del Rottweiler.

Cria Selectiva

 

Del Rottweiler

 

¡¡¡No deixis perdre la teva oportunitat!!!

 

Ja són Aquí! Tenim

Cadells de Rottweiler

100% ADRK 

Línies de Bellesa

Línies de Treball

Mascles

Radikaldogs

 

Learn More

Mascles

 

Saber Més

Femelles

Radikaldogs

 

Learn More

Femelles

Radikaldogs

 

Saber Més

Ventrades

Radikaldogs

 

Saber Més

Ventrades

Radikaldogs

 

Saber Més